Paj kanske är svenskans vackraste ord.

Johan har ju redan hunnit inviga vår nya gemensamma blogg här, samt även utlova ett paj-inlägg.
Mycket snack och lite verkstad ifrån min sida men bättre sent än aldrig.
And here it goes; Get ready to rock and rumble!

Hej Bullen!
Jag är Korv på 20 jordsnurr  och bor då tillsammans med Johan som ni antagligen redan förståt. Detta efter jag hunnit med inte mindre än 4 flyttar på ett år. Men nu trivs jag och hoppas på att få bli kvar ett tag. Trots att vi bor i en etta har inga konflikter ännu uppståt -peppar peppar ta i trä-
Och ja, man kan bo ihop i en etta utan att vara tillsammans fast man är av olika kön, true story.

I måndags inträffade alltså min födelsedag och det firades med paj-kalas hemma hos oss. Jag drog kvickt hem ifrån jobbet och satte igång med att baka. Vilket tveklöst är med på topp 3 av saker jag tycker om att göra.
Det blev  förutom pajerna; kokostoppar med lime (frågan är om någon märkte limen?..), chokladsnittar som serverades ifrån ett supertjusigt kakfat jag fick av min morbror när jag fyllde år.

Men nu till det ni längtat efter; pajerna! 
Alla tre var smulpajer som tveklöst är en kombination av lättgjort och underbart gott.
Det blev en hederlig blåbärspaj, här är konsten att inte använda för mycket socker, blårbär är redan rätt söta från början och man vill ju helst att pajen ska vara lite syrlig för att matcha perfekt med vaniljvisp.
Sedan blev det även en rabarber&kanelpaj, denna var även den mest uppskattade av kalasdeltagarna även om jag själv inte kan jubla över att ha använt kanel i någotbakverk, det känns lite under bältet, billigt och b:igt. Men men, här ska man inte snåla med socker! Ju mer socker desto "knäckigare" smak, som uppskattas, allra helst av Ingemar en given paj-haj.
Pajen som borde vunnit i popularitet om ni frågar både mig och Apan var..
-trumvirvell- hallon&rabarberpajen med kokos , det hörs väll på lång väg hur fantastiskt detta var? fyllningen var alltså en blandning av hallon och rabarber, en syrlig och härlig kombination. Och istället för havre i smulpajsdegen använde jag kokos, genialiskt enligt mig själv. Mer kokos åt folket.

En glad och färdigbakad kalaskorv
En färdigbakad kalaskorv

Härligheterna
Härligheternas pajigheter.

Anders och nöjdheten
Anders och nöjdheten


/Korv

Kommentarer
Postat av: Anders och nöjdheten

Åh älskade pajer.

2009-06-11 @ 20:06:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0